maanantai 5. elokuuta 2019

4H Kesäpelit ja fiilikset

Ida oli kesätöissä peliohjaajana ja somettajana Jämsän 4H:lla 3.6. – 2.8.2019 välisen ajan. Kesän aikana Ida kiersi joka viikko eri kylillä, erilaisia pelejä ja leikkejä ohjaten. Kesäpelejä järjestettiin Alhojärvellä, Hallissa, Juokslahdessa, Koskenpäällä, Länkipohjassa ja Partalassa.



Kesäpelit järjestettiin 4H:n Ruohonjuurella-hankkeen kautta. Lisäksi yhdistyksemme sai lainaksi Jämsän O.K. Auto Oy:ltä alla olevan auton, jolla kesäpeliohjaaja kurvaili kylältä toiselle. 


Kysyimme Idalta fiiliksiä kesätöistä ja näin hän vastaa:

"Kuluneet kaksi kuukautta olen toiminut 4H kesäpeliohjaajana ja somettajana. Olen päässyt suunnittelemaan monipuolisesti pelejä, leikkejä ja tekemistä eri kylille, ja tietysti myös toteuttamaan niitä! Pelailujen ohessa olen myös päivittänyt 4H sosiaalista mediaa.

Tästä työpaikasta kuullessani olin innoissani, sillä ajattelin sen olevan juuri sopiva minulle. Kahdessa kuukaudessa into ei ole kadonnut minnekään! Peli-illoissa on aina hauskaa, ja kesän myötä porukka on alkanut käymään tutuksi ja juttu luistaa. Säätkin ovat suosineet, eikä turhan montaa sadepäivää ole iltoja päässyt häiritsemään. Eikä edes sillä, että sade haittaisi - polttopallo kaatosateessa tuntui olevan vielä hauskempaa, kuin poutasäällä.

Pyrin tarttumaan kiinni kesän haasteista ilman suurempia odotuksia. Olisi ehkä kuitenkin pitänyt varautua siihen, että yhden puolentoista tunnin aikana lasten kanssa käydään todennäköisimmin aika monta leikkiä läpi. Tämä kun tapahtuu viidesti viikossa kahden kuukauden ajan, alkaa oma rajallinen leikkivarasto vähitellen huveta. Onneksi nopeasti löytyi suosikkileikkejä, joita haluttiin pelailla kerrasta toiseen.

Kesätyönä tämä oli oikein mieluisa, ja ehdottomasti voisin suositella muillekin. Pelailu on hauskaa, pääsee ulkoilemaan ja liikkumaan, ja suunnittelun sekä sometuksen kanssa saa käyttää luovuuttaan. Hommiin annettiin aika vapaat kädet, mikä oli minusta todella hyvä juttu.

Kaikin puolin tämä kesä ja työ ovat olleet hauskaa aikaa. Välillä tuntui haastavalta panostaa täysillä sosiaaliseen mediaan - peli-illat kuluivat nopeasti kun oli tekemistä, ja kamera yleensä odotti kentän laidalla. Välillä tuli huomattua, ettei kuvia ehtinyt lainkaan ottaa! Olisin myös toivonut iltoihin enemmän kävijöitä. Tekemistä on vaikeampi kehitellä, jos paikalle saapuu vain yksi tai kaksi. Onneksi kuitenkin pienelläkin porukalla voi pitää hauskaa. Kesästä jää oikein hyvä fiilis!"


"On ollut tosi kivaa. Harvemmin peli-iltojen ulkopuolella on kerralla koolla näin paljon ihmisiä - näin pystyy hyvin pelaamaan kaikkea." - Iiro 11-vuotias, Partala. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti