torstai 25. heinäkuuta 2019

Keppihevospäiväleiri Länkipohjassa

Tiistaina (23.7.2019 klo 10.00 – 15.00) Jutta ja Nina olivat Länkipohjassa Kylätilalla keppihevospäiväleirillä, jossa jokainen sai tehdä oman keppihevosen ja varusteita hepalle.

Materiaaleja oli mukana erilaisia mm. villa- ja tennissukkia, keppejä, vanua, huopa- ja nahkapaloja, erilaisia kankaita, nahkaremmejä, trikoonaruja, ompelutarvikkeet ja villalankoja, joista jokainen sai vapaasti valita keppihevoseensa käytettävät materiaalit.


Klo 10.00 aloitettiin yhteisesti kertomalla aamupäivän touhuista, milloin syödään ja mitä iltapäivällä tapahtuu. Tämän jälkeen Nina antoi ohjeita, miten keppihevosessa pääsee alkuun. Ensin aloitettiin kepistä, johon teipattiin vanua. Seuraavaksi hevosen pää eli villa/tennissukka täytettiin vanulla Lopuksi päät kiinnitettiin ilmastointiteipillä keppiin.


Seuraavaksi oli vuorossa kepparin koristeluvaihe eli silmien, sieraimien, korvien ja harjan kiinnitys. Eri väriset huopapalat olivat suosikki materiaali silmiä ja sieraimia tehdessä.

Harjan kiinnitykseen käytettiin tukilanka-tekniikkaa, jolloin lankojen solmimisesta tuli helpompaa ja nopeampaa. 
Harjan kiinnitys vaati silti erityisen paljon kärsivällisyyttä, jota leiriläisillä onneksi riitti! 


Tietysti välissä piti myös syödä, jotta jaksoi loppupäivän touhuta! Jokaisella oli omat eväät mukana. 


Syönnin jälkeen keppihevosten askartelu jatkui. Kun kepparin oli valmis, Jutta ja Nina auttoivat keppareiden suitsettamisessa. Sillä aikaa leiriläiset kirjoittivat rekisteritodistuksen pollestaan.Tässä on Jäbä ja hänen rekisteritodistus:Lopuksi keppareille tehtiin ruokaa, kuten porkkanoita, omenoita, hevoselle vitamiineja jne. 


Tässä valmistuu yhdelle kepparille porkkana.


Ruoan lisäksi leiriläiset tekivät hevoselleen varusteita, kuten esimerkiksi raipan. Myös mielikuvitus oli päivässä mukana, sillä leiriläiset alkoivat itse keksiä lisävarusteita:


Yksi leiriläisistä keksi askarrella palkintoruusukkeen.


Tämmöiset kaverukset syntyivät päivän aikana:

Tässä ovat (vasemmalta oikealle): Sateenkaari, Salaatti, Ariel, Jäbä ja Ukkonen.
Tässä ovat kaksoset: Tuuli ja Savu.
Kun olimme saaneet siivottua, ulkona alkoi juuri sillä hetkellä sataa vettä ja ukostaa. Teimme kompromissin ja rakennettiin esterata sisälle, jotta leiriläiset pääsivät ratsastamaan ja testaa hevoset! 
Lopulta sää antoikin periksi ja halukkaat kepparit pääsivät ulos kirmailemaan.

Päivä päättyi klo 15.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti